Facebook Instagram

Mainostoimisto Oivallus Tampere

CASE Tamminen

Tie huippukokin sydämeen johti kotikokin pöytään

Tamminen on perheyritys, jossa uskotaan hyvään lihaan ja rehelliseen ruokaan. Oivallus on tehnyt Tammiselle brändityötä sekä auttanut yritystä myynnin ja prosessien kehittämisessä vuodesta 2009. Oivallusjohtaja Tapio Unto lupasi yhteistyön alkumetreillä Rotukarja-konseptin arvon tuplaantuvan, eikä luvannut liikoja, sillä Tammisen brändiarvo triplaantui seuraavien vuosien aikana.

Tammisen brändääminen alkoi Rotukarjan esiinmarssilla. Kaikki lähtee sataprosenttisesta suomalaisesta lihasta: Rotukarjaa kasvatetaan ainoastaan lihatuotantoa varten ja se on ainoa tuotantomuoto, jossa naudalla on mahdollisuus toimia laumassa ja toteuttaa lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan. Tämä luonnollinen kasvutapa tekee Tammisen Rotukarjasta erityisen maukasta.

Yksi merkittävä vaihe Tammisen laatulihan brändäämisessä oli Rotukarjan mukanaolo Top Chef -ohjelmassa. ”Top Chef oli vuonna 2010 uusi televisioformaatti ja ideoin ja hoidin niin, että Tammisen Rotukarja saatiin siihen mukaan. Huippukokit kuten Hans Välimäki ja Akseli Herlevi innostuivat aidosti Rotukarjan ainutlaatuisesta laadusta ja se oli inspiraation lähde kuluttajille, iso steppi kotikokkien pöytiin”, kertoo Tapio Unto.

Sen jälkeen Oivallus on jatkanut Tammisen brändin ja myynnin kasvattamista monin toimenpitein. Tällä tiellä on käytetty innovatiivisia keinoja, joista mainittakoon esimerkkinä Tammisen verkkokauppa. Tammisen lihalaatikko -palvelu mahdollistui yhteistyössä silloisen Itellan kanssa ja näin luotiin ensimmäisenä markkinoille verkkokauppa, jonka kautta asiakas sai tilattua kylmäkuljetuksena laatulihalaatikon kotiovelleen. Sittemmin jakelukanavaksi ovat vahvistuneet myymälät, mutta verkkokauppa oli tärkeä innovaatiovaihe nostattamaan kuluttajien ja sitä myötä kauppiaiden suuren kiinnostuksen Tammisen Rotukarjaan ja muihin lihatuotteisiin.

Tammisen ja Oivalluksen hedelmällinen, vai pitäisikö sanoa lihaisa, yhteistyö jatkuu.

 

Tutustu Tammiseen: www.tamminen.fi

Katso myös: Case Air Group ja Case Hammasklinikka Kruunu

Kysy lisää